Een dakloze in Brussel.
Volledig scherm
Een dakloze in Brussel. © Baert Marc

10 daklozen opgepakt in Etterbeek om ze tegen de kou te beschermen

Burgemeester Vincent De Wolf van Etterbeek heeft afgelopen nacht 10 daklozen laten oppakken om ze te beschermen tegen de winterkou. Dat meldt VTM Nieuws. Hij had daarvoor een politieverordening uitgevaardigd die het mogelijk maakt daklozen die niet naar de winteropvang willen, administratief aan te houden zodat ze de nacht niet in de kou doorbrengen. "De burgemeester is wettelijk verplicht om de openbare veiligheid te garanderen en hulp te bieden aan mensen in nood", klinkt het.

102 reacties

  • anita van dyck

    6 jaar geleden
    Mensen die zo'n reacties geven zouden beter zelf eens een paar dagen in de kou zitten. Men zal dan anders reageren.
  • Christel Smet

    6 jaar geleden
    Mensen daklozen hebben hier minder rechten dan asielzoekers. Ze hebben geen adres en kunnen dus ook geen uitkering aanvragen als ze die nodig hebben en meestal geen mutualiteit. Die burgemeester neemt zijn verantwoordelijkheid alhoewel met dit weer zou de opvang dag en nacht moeten open zijn. Ga maar eens een paar uur in een bushokje staan.
  • Danny Vandecasteele

    6 jaar geleden
    Erbarmelijk de reacties hier benen. Is het geen recht om geholpen te worden. Voor de Belgische personen die in de armoede grens verblijven is er geen recht want er is geen geld voor die doelgroep.
  • Jean West

    6 jaar geleden
    Er is opvang genoeg maar ze willen zelf niet gaan. Ik moet mijn dokter zelf betalen.
  • Resist You

    6 jaar geleden
    Ik zou echt niet weten waaraan dit goed is,Hoe word je dakloos....meestal omdat de rekeningen niet betaald worden en dit moet iedere burger elke dag doen!