Onterecht herexamen voor 13 studenten KU Leuven

Aan de KU Leuven is een fout gemaakt bij het berekenen van de punten van het vak "Elektronische schakelingen" in de opleiding Industriële Wetenschappen. Daardoor kregen 13 studenten ten onrechte een onvoldoende en hebben zij een overbodig herexamen afgelegd.

De KU Leuven stelde vast dat er een fout gebeurd was nadat een student vragen had gesteld over zijn punten. 

De studenten worden voor het betrokken examen geëvalueerd op basis van twee onderdelen: 75 procent van de punten worden toegekend op het examen, 25 procent voor een practicum. "Bij het invoeren van de resultaten werd per vergissing voor een deel van de studenten het practicum niet meegeteld", zo zei Rik Gosselink, vicerector Studentenbeleid, die de fout ten zeerste betreurt.

Als gevolg van de vergissing hebben 13 studenten ten onrechte een herexamen moeten afleggen. "Wie het vak in september opnieuw heeft afgelegd, behoudt het hoogste resultaten van beide zittijden", aldus Gosselink.

De KU Leuven heeft intussen de punten van een veertigtal studenten van de opleiding Industriële Wetenschappen aangepast. Alle studenten zijn inmiddels gecontacteerd voor een toelichting bij de situatie. Wie vragen heeft bij dit voorval, kan contact opnemen met de examenombudsman.

Meest gelezen