Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Roestbakken: dit zijn de tien meest corrosiegevoelige auto’s

AutoNiet terreinwagens blijken snel te roesten, maar juist gewone, populaire straatauto’s voor dagelijks gebruik. In een Brits onderzoek werd gepolst welke auto's de meeste roestwaarschuwingen kregen tijdens autokeuringen.

85 reacties

  • Celor Weityens

    6 jaar geleden
    Stefaan, ik weet zelfs van gevallen waar iemand een gerestaureerde auto aanbied op de keuring waar ze de nieuwe ondercoating er terug afslaan. Gewoon deuken in de chassisbalken slaan om toch maar iets te kunnen vinden. Zelfs bij recente wagens vinden sommige keurders dit normaal.
  • Youssef Ken

    6 jaar geleden
    Mijn buren en ik de zelfde franse bak zelfde bouwjaar met een paar maanden tussen. Zijne vol roest de mijne niks roest. Veel hangt volgens mij af tijdens de productie van de auto nen interimmer of ne ervaren of?.
  • Stefaan Mertens

    6 jaar geleden
    Men moet op de autokeuring ook eens stoppen met de punthamer te kloppen ! Het volgende jaar heb je op die plaats idd roest.... Als er een vermoeden van een zwakke plek is, vind je dat met een rubber-hamer ook! Wekelijks je auto schoonmaken en eventueel wielkassen uitspoelen help ook natuurlijk (kan, als je grondwater kunt gebruiken, kraanwater is belachelijk duur !)
  • pieter de ryck

    6 jaar geleden
    Naar de keuring met je rotte bak, word afgekeurd en als hij wat van leeftijd is opnieuw aanbieden als oldtimer, 38€ taks per jaar, nooit meer keuring en je mag de laag emissie zone in...al opgevallen dat er veel O platen rond rijden en dat zijn niet de echte oldtimer liefhebbers!
  • Vince Baldwin

    6 jaar geleden
    De dikste rommel -en dan nog zwaar overprijsd- zijn de duitse wagens. In het bijzondere bmw's, waarvan de simpelen van geest nog altijd geloven dat ze met een juweel rondrijden.