Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Kris Peeters wil wet-Renault dit jaar aanpassen: "Ik kan niet eeuwig blijven wachten"

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wil dat vakbonden en werkgevers spoed zetten achter de modernisering van de wet-Renault. Die wet legt de procedures vast die moeten worden gevolgd bij een collectief ontslag, maar is intussen al twintig jaar oud. Peeters legde zijn voorstellen om de wet te hervormen voor aan de sociale partners, maar zegt nu dat hij niet eeuwig kan wachten. Hij wil de modernisering dit jaar rond hebben.

34 reacties

  • Ferdinand Nuyts

    6 jaar geleden
    Om de 4 jaar verkiezingen dat is 3 jaar verloren, en 1 jaar veel beloven Mr Peeters.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Verkiezingen in aantocht, dan gaan politici verkondigen dat ze wat gaan werken voor hun vet loon om stemmen te ronselen,uiteraard met dooie mussen die later leugens blijken te zijn en de werkmens nog maar eens besteelt en bedrijven nog wat cadeautjes geven zoals nva.
  • Jean Paul Verhaeghe

    6 jaar geleden
    kritiek op peeters? goed maar zorg er dan voor dat die wet bijgestuurd wordt in het voordeel van de ontslagen werknemers
  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    Ja Peeters wat had je nu gedacht?? Vlamingen leven toch boven hun stand??? En hoe is het met de verhuis trouwens, de helft van je spullen al gestolen in Antwerpen???
  • kamiel Beke

    6 jaar geleden
    Ga in de politiek, volg een cursus liegen en bedriegen, indien geslaagd, doe je zelf niets, maar geef constant kritiek op alles en iedereen. Bij 3 partijen kan je zo aansluiten CDNV,GROEN en SPA. Je verdient rond de 6000€ per maand zonder het stoeldansen en andere onder tafel werkzaamheden.