NRA-woordvoerster Dana Loesch.
Volledig scherm
NRA-woordvoerster Dana Loesch. © AFP

Na schietpartij Florida: NRA steunt geen enkel verbod op wapenwetgeving

In een reactie op de dodelijke schietpartij in een school in Florida, heeft de Amerikaanse wapenlobbyorganisatie NRA (National Rifle Association) iedere vorm van verstrenging van de wapenwetgeving afgewezen. "De NRA steunt geen enkel verbod", zo heeft woordvoerster Dana Loesch duidelijk gemaakt in een gesprek met ABC News.

35 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Ik heb die speech gezien: wàt een ijskoud, wreed mens is dat! En dan die schietpartij gaan vergoelijken door een voorbeeld te geven van een Amerikaan die door een Latino-immigrant is doodgeschoten!
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    NRA is tegen elke verstrenging van de wapenwet. En dan? IS was toch ook tegen iedere verstrenging van de terrorismewet. Volgens statistieken hebben 55 miljoen van de 320 miljoen Amerikanen een vuurwapen. Minder dan 20% dus. Bovendien bezit 3% van de bevolking de helft van alle vuurwapens. Van de 320 miljoen Amerikanen zijn er dus ongeveer 10 miljoen gekken die een gevaar vormen.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Marc Van de Velde : de VS is een jong en groot land qua oppervlakte overgenomen van de originele inwoners door ... migranten die het onderling niet altijd konden en kunnen vinden met elkaar en die zeker niet de crème de la crème waren uit Europa. Er is bovendien geen sociaal opvangnet zodat het ieder voor zichzelf is, the hard way.
  • Guy Stoffelen

    6 jaar geleden
    Zucht... oorlogswapens verkopen aan tieners en nog zijn er hier personen die dat goed praten. Pfffff...
  • stefan crama

    6 jaar geleden
    Eigenlijk ons probleem niet.Willen ze elkaar overhoop schieten ,laat ze maar doen.