EPA
Volledig scherm
© EPA

"Hij wordt machtiger dan Poetin": Xi Jinping heft termijnbeperking op, wereld vreest voor nieuwe dictator

BuitenlandGisteren kondigde de Chinese communistische partij aan dat ze een grondwetswijziging willen doorvoeren. Nu stelt die dat de president niet meer dan twee opeenvolgende termijnen mag uitvoeren, maar de partij wil af van die regel. Daarmee ligt de weg voor president Xi Jinping open om langer en zelfs onbeperkt aan de macht te blijven. China krijgt heel wat kritiek voor het plan, zowel internationaal als in eigen land.

113 reacties

  • Bart Vermeulen

    6 jaar geleden
    Tja, moeten zei weten in China, ze hebben geen kans meer op verandering op die manier en zijn postje en zijn macht is verzekerd...
  • Jonathan Xu

    6 jaar geleden
    @ANN LIMBOS, waarom niet?
  • ANN LIMBOS

    6 jaar geleden
    Heb het altijd gezegd : ik vertrouw ze voor gene centiem .
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Het is al zover gekomen dat onze politieker de waarheid niet meer durven zeggen over wat er in China aan de hand is. Kijk maar eens hoe ze hun minderheden etnisch wegzuiveren en langzaam uitroeien.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    @Bernd Vaes: Wake-up, China is al 70 jaar een zware dictatuur. Onder Xi Jinping is dat nog toegenomen. China is al 20 jaar een combinatie van zware dictatuur en extreem staatskapitalisme. Een minderheid in bepaalde gebieden is verschrikkelijk rijk en kunnen gebruik maken van spotgoedkope arbeidskracht waarvan een groot deel geen enkel recht heeft. Ze hebben alleen het recht om 7 dag op 7 te werken en 10 tot 12 uur per dag.