Jacinda Ardern met haar partner Clarke Gayford.
Volledig scherm
Jacinda Ardern met haar partner Clarke Gayford. © Getty Images

"Ik heb nog nooit zo'n knappe premier gezien": Nieuw-Zeelanders boos om "seksistisch en eng" interview met premier

In Australië en Nieuw-Zeeland is beschaamd gereageerd op een interview dat het Australische nieuwsprogramma 60 Minutes gisteren heeft uitgezonden met de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern. Het vraaggesprek was volgens critici uiterst seksistisch en bot, en ging meer over het uiterlijk van de premier en haar zwangerschap dan over haar beleid.

6 reacties

  • JOZEF VAN RAEMDONCK

    6 jaar geleden
    Als onze premier daar komt lopen ze weg
  • evelyne dewulf

    6 jaar geleden
    een reporter hoort zich niet bewust te zijn van het geslacht van de persoon die hij interviewt. als hij dat wel doet, dan is hij met zichzelf bezig en is de andere persoon van ondergeschikt belang voor hem. dus kan het interview alleen maar slecht zijn
  • peter colson

    6 jaar geleden
    Nu spreekt men over seksisme. Nochtans doet men niets anders dan over het uiterlijk van Donald Trump en zijn eega praten. Die ranzige opmerkingen zijn anders ook wel zeer seksistisch. En hoe hebben onze politici zich laagdunkend uitgelaten over het uiterlijk van Maggie De Block toen ze voor het eerst het halfrond betrad? Was dat niet seksistisch? JL Dehaene werd over zijn uiterlijk nauwelijks bekritiseerd.
  • Gerrit gasthuis

    6 jaar geleden
    Van de andere kant spelen die schijnheilige politici ook ongebreideld hun looks en "sympathieke" gezinsleven uit. Dit is dan ook hypocriet.
  • Jan Maarten

    6 jaar geleden
    Als dat sarcastisch bedoeld was dan kun je het nog plaatsen, anders is het de grootste kluns van reporters.