© Tom Palmaers

14 bestuurders onder invloed van drugs betrapt tijdens controleactie op zondagvoormiddag: “Hallucinant”

De politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) heeft zondagvoormiddag 14 bestuurders betrapt die onder invloed van drugs waren. Dat gebeurde tijdens controleacties op verschillende locaties in Hasselt. “14 bestuurders die op een zondagvoormiddag onder invloed van drugs rondrijden, is gewoonweg hallucinant”, aldus korpschef Philip Pirard.

tomas

In totaal werden tijdens de controles 14 bestuurders uit het verkeer gehaald die onder invloed waren van drugs. Drie personen werden opgepakt op verdenking van het dealen van drugs. Nog eens vijf bestuurders waren onder invloed van alcohol. Er werden verder ook nog een aantal pv’s opgesteld voor verschillende feiten zoals verboden wapendracht, drugsbezit en verkeersinbreuken.

“De vaststellingen waren duidelijk gelinkt aan het uitgaansleven”, zegt korpschef Philip Pirard. “14 bestuurders die op een zondagvoormiddag onder invloed van drugs rondrijden, is gewoonweg hallucinant. Controles op dit fenomeen blijven zich dan ook opdringen en zullen zonder meer verdergezet worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer