Jonge vrouwen die leren autorijden doen het in een echte verkeerssituatie even goed als mannen, zo toont onderzoek van de Universiteit van California.
Volledig scherm
Jonge vrouwen die leren autorijden doen het in een echte verkeerssituatie even goed als mannen, zo toont onderzoek van de Universiteit van California. © Thinkstock

Vrouwen zijn even goede autobestuurders als mannen

Geslacht en leeftijd spelen een rol in het verkeer, zij het niet zoals de meeste mensen veronderstellen. Mannen en vrouwen zijn namelijk echt wel even goede chauffeurs, zo stelt een onderzoek van de Universiteit van California. Ook aantoonbaar: jonge mannen rijden een stuk beter dan oudere mannen.

10 reacties

  • Caroline Bex

    6 jaar geleden
    Vroeger was de verzekeringspremie voor vrouwen lager, tot er beslist werd dat dit discrimerend was. Vrouwen veroorzaken misschien wel meer ongevallen met beperkte blikschade. Mannen daarentegen zijn veelal verantwoordelijk voor de zware accidenten met gewonden of doden.
  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    6 jaar geleden
    Die wil iets van een vrouw gedaan krijgen zeker ?
  • Who Cares

    6 jaar geleden
    Jan Van Limbergen: misschien eerst eens informeren of naar LA gaan? Het is daar 100 keer erger dan Brussel of Antwerpen om te rijden, of om vooral stil te staan. En het zijn weer allemaal mannen hieronder die het niet kunnen verkroppen dat ze weeral niet beter zijn dan een vrouw...
  • jan verstrepen

    6 jaar geleden
    Artikel klopt volledig,dat zie je aan de weekendongevallen.
  • Lorea Del Rio

    6 jaar geleden
    Daarom duurt het zolang voor ze parkeren...