Wapenverkoper Bob Croy met een Sig Sauer 9mm handwapen (Archiefbeeld).
Volledig scherm
Wapenverkoper Bob Croy met een Sig Sauer 9mm handwapen (Archiefbeeld). © EPA

Europeanen begrijpen schietgrage Amerikanen niet, maar Europese wapenproducenten varen er wel bij

Was het een blunder van de Amerikaanse dochterfirma van de Duitse wapenproducent Heckler & Koch om op Valentijnsdag, de dag van de school shooting in Florida, een kiekje te delen van een wapen omringd met kogels in de vorm van een hartje? Nogal. Maar het geldt wel als een belangrijke herinnering: zolang de Amerikanen verlekkerd blijven op hun geweren legt dat de Europese wapenindustrie geen windeieren.

22 reacties

  • Jack Dereder

    6 jaar geleden
    Stop toch met zagen. Er zijn 80 miljoen wapens in Handen van Europese burgers.
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Europa had vroeger ook wapens, en nu niet meer en dus kunnen we beleefd "Ja, Meneer" zeggen bij elk edict dat VS en China uitschrijft.
  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    Europa is gek, een auto, bromfiets, motto als die verkeerd gebruikt worden zijn dat ook moordmachines, deze afschaffen gaat natuurlijk niet,dus waarom mogen we geen wapen hebben in huis om onze eigendommen te verdedigen criminelen mogen hier alles, en ontspringen dan nog de dans door procedure fouten en dergelijke
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Amerika is een dolgedraaide maatschappij.
  • Johan Vancaneghem

    6 jaar geleden
    Hier wil men alleen de criminelen bewapenen. Uw volk bewapenen gaat niet zonder het op te voeden. Zwitserland is daar een schoolvoorbeeld van hoe het zou moeten, maar ik kan me niet voorstellen dat je dit zou doen met een gans continent.