Henk Deleu
Volledig scherm
© Henk Deleu

OPINIE: "Het systeem van de ereloonsupplementen is niet langer houdbaar"

56% van de Belgen beklaagt zich thuis over de hoge kostprijs van geneeskundige verzorging, zo blijkt uit een recente enquête van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Meer dan gespreksstof vorige week dus, want de verontwaardiging over de ereloonsupplementen in onze ziekenhuizen is groot. En terecht. In afwachting van een herziening van dit systeem is er maar één oplossing: meer transparantie. Want 4 op de 10 Belgen hebben vragen over het bedrag dat ze nog moeten betalen na de terugbetaling van hun ziekenfonds.

16 reacties

  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Iemand die op een eenpersoonskamer wil liggen moet maar opdraaien voor de eraan verbonden kosten.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    En dit is uitsluitend te danken aan hospitalisatieverzekeringen die aanvankelijk gedacht waren en nog om verschillen op te vangen ,maar door de tijd is het zo ge-evolueert,als men in hospitalen nog maar hospitalisatieverzekering horen dat de prijzen de hoogte inschieten en ziekenfondsen moeten maar niet de onwetende spelen ,ze zitten mee in een soort complot wat dit aangaat .Geen enkele zou zich buiten normale ziekenfonds nog moeten verzekeren en wantoestanden waren zo gedaan.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ik betaalde ooit eens 5900BEF om een dietiste te horen zeggen dat ik magere hesp en magere kaas moest eten. Na een gesprek van minder dan 1 minuut verliet ze mijn hospitaalkamer, 5900BEF. Nog zo een oplichterij door zogezegd gediplomeerde beroepen.
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Eerst studeren ze op kosten van de maatschappij en later verrijken ze zich zo rap mogelijk op kosten van die maatschappij. Ziekenhuizen en RVT’s graaien mee onder het mom van “forfaitaire” producten die men soms niet eens gekregen heeft.
  • Fonz Ooms

    6 jaar geleden
    En dit is ook zo voor ALLE betaalde mandaten van politici !