.
Volledig scherm
. © ANP

Ombudsman: "Betaal eerste herinneringskost onbetaalde factuur niet"

ConsumentenzakenAls u altijd trouw uw water-, stroom-, of telecomfactuur betaalt en eens een keer te laat bent, betaal de herinneringskost dan niet. Dat advies geeft de Vlaamse ombudsman zelf. Kosten voor te laat betalen blijken onderhandelbaar. Minister van Consumentenzaken Kris Peeters wil bovendien dat een eerste aanmaning om een waterfactuur te betalen in de toekomst gratis is. Hij zal daarover overleg plegen met de watermaatschappijen. Dat heeft Peeters aan de VRT gezegd. 

86 reacties

  • William Ogiers

    6 jaar geleden
    En wat indien die herinneringskost is "ontvreemd"via domicilatie?
  • walter vermeulen

    6 jaar geleden
    heb geen druppel water gebruikt huis stond in.leegstand uiteindelijk met al de aanmaningen heeft het me ongeveer 480 eu gekost gewoon diefstal is dat
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Eén herinnering is te weinig, het mogen er drie zijn. Je Kan namelijk op vakantie zijn. Natuurlijk als je al twee of drie facturen achter loopt, dat kan niet.
  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Heb van waterleverancier ooit eens een aanmaning ontvangen 2 dagen na verloop van betaaldatum, met een verzenddatum erop van 5 dagen later. Heb hen dit gemeld per aangetekend schrijven. Maar daar weten ze dat je géén keuze hebt. En dus arrogant niets meer van vernomen.
  • Aaa Aaa

    6 jaar geleden
    groot gelijk ik betaal de eerste aanmanning van farys niet , te veel bestuurders daar bij farys