Angela Merkel verdedigde de nieuwe regering onder haar leiding met vuur.
Volledig scherm
Angela Merkel verdedigde de nieuwe regering onder haar leiding met vuur. © EPA

Merkels partij stemt met overweldigende meerderheid voor nieuwe 'GroKo', bondskanselier eist "duidelijke gevolgen voor wie weigert te integreren"

In Berlijn heeft een grote meerderheid van het bijzondere congres van de christendemocratische CDU, de partij van bondskanselier Angela Merkel, de nieuwe regering met de sociaaldemocraten goedgekeurd. Merkel riep haar partijgenoten op hun verantwoordelijkheid op te nemen in moeilijke tijden, en ze maakte zich sterk dat het regeerakkoord heel wat strijdpunten van de CDU bevat. Uitkijken is het vooral echter naar wat de SPD-basis zondag beslist, die veel verdeelder is over een nieuwe Groβe Koalition.

25 reacties

  • Chris Boog

    6 jaar geleden
    Ook niet vergeten te vertellen dat ze in een tv interview toe gaf dat ze het te ver heeft laten komen. En dat er in Duitsland 20 steden zijn met no go zones waar sharia wetten gehandhaafd worden. Of valt dit onder censuur.....?
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Eindelijk zit ze op haar knieën. En dat allemaal voor vele zilverlingen. Pak de poen show !!!
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Die heeft wel lef! Anderen op HUN verantwoordelijkheden wijzen?! Verder is dit ook niets meer dan vijgen na Pasen, véél, héél veel vijgen na Pasen. Of moeten we dat binnenkort nog lentefeest gaan noemen om bepaalde mensen niet te "schofferen".
  • Jos Vercammen

    6 jaar geleden
    Als de Duitsers verstandig zijn, dan kiezen zij inderdaad voor de GROKO. Welk alternatief is er anders? Een poging tot coalitievorming van Christen Democraten met Liberalen en Groenen draaide na weken onderhandelen op niets uit.Het land heeft een regering nodig, zodat men verder kan. Tot wat zullen nieuwe verkiezingen leiden? Zal het politieke landschap er duidelijker door worden. Ik geloof het niet en bovendien zal het weer maanden duren eer men een nieuwe regering heeft.
  • yahya kasmi

    6 jaar geleden
    Begrip" intergratie" is niet genoeg duidelijk wat het juist betekent ?? Er moet duidelijke afspraken omtrent intergratie !