Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Brugge heeft actieplan tegen eenzaamheid klaar

EenzaamheidBrugge neemt maatregelen om eenzaamheid aan te pakken. De stad stelde vandaag het actieplan 'Vierkant tegen Eenzaamheid' voor, met zestien acties. 

6 reacties

  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Men is onze ouderen vergeten men heeft ze achter gelaten zij kosten geld ouderen hebben veel noden maar kunnen veelal nergens terecht als je partner overlijd dan zit je in de miserie daar is de fiscus plots valt er een inkomen weg en moet je alleen de huur opbrengsten en alle rekeningen zelf zien te behartigen en probeer dan maar eens ergens ondersteuning te krijgen !
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    De cultuur om om te kijken naar mensen die alleen vallen en ouder worden, was er vroeger wel. De laatste decennia is er op sociaal vlak veel kapot gegaan. De postbode is iemand anders vaak, vrouwen zijn uitwerken gegaan en terecht. Alles jachtig. Hier op het Franse platteland is het nog zoals vroeger. Ik ga de beesten voederen voor een oude dame opgenomen in de kliniek en toen ik mijn pols had gebroken, viel ik achterover van de aangeboden hulp.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Met zijn tweetjes eenzaam wezen, dan ? Midden de "samenleving" ? De vrijheid van het "individu" is de laatste decennia het "mantra" van de politieke kaste geweest. Niet zeuren over eenzaamheid, men heeft ze (vrijheid =eenzaamheid) aanbeden.
  • Marnix Malone

    6 jaar geleden
    Bij ons in het dorp is ook zo'n actieplan: praat eens met je buren, leer iets bij - in het beste geval andere culturen.
  • guy muis

    6 jaar geleden
    ik ben ook éénzaam,maar ik trek mijn plan alléén