© REUTERS

Ongerustheid bij personeel Monsanto Antwerpen houdt aan

Het is onrustig bij het personeel van Monsanto in de Antwerpse haven, nadat concurrent Bayer een overname aankondigde. Ze willen weten wat de gevolgen zijn voor hun bedrijf. Er werd donderdag een bijzondere ondernemingsraad belegd, maar de lokale directie zit zelf nog op nieuws te wachten, zegt vakbond ABVV.

De overnameplannen leiden tot zenuwachtigheid, klinkt het bij de Algemene Centrale van de socialistische vakbond ABVV. “De mensen in Antwerpen en misschien ook in andere vestigingen zijn ongerust. Ze stellen zich vragen. Bayer heeft ook een onkruidverdelger. Het zit ook in de zadenmarkt”, zegt secretaris Bruno Verlaeckt. “Is het de bedoeling van Bayer de producten van Monsanto te behouden of nemen ze het marktaandeel over voor hun eigen producten, en zullen die producten dan in Antwerpen worden gemaakt?”

Een andere onzekerheid gaat er volgens Verlaeckt over dat in het verleden een aantal afdelingen van Monsanto zijn verkocht. Het personeel zou echter van Monsanto zijn gebleven. “De vraag is: gaat deze situatie zo blijven, met dezelfde loon- en arbeidsvoorwaarden?”

De vakbond vroeg om antwoorden en er werd donderdagmiddag op hun vraag een bijzondere ondernemingsraad georganiseerd. Daar werd men niet meteen wijzer: “De lokale directie wacht zelf nog op nieuws”, aldus Verlaeckt nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER