Stijn Saelens.
Volledig scherm
Stijn Saelens. © BELGA

"Stijn Saelens wilde 'dream team' samenstellen om alle problemen van de wereld op te lossen"

KasteelmoordStijn Saelens, de kasteelheer uit Wingene die op 31 januari 2012 werd vermoord in opdracht van zijn schoonvader André Gyselbrecht, wilde in de periode voor de moord een 'dream team' samenstellen om zijn ultieme doel te realiseren: de problemen van de aarde oplossen. Dat heeft Johan Platteau, de advocaat van Gyselbrecht, gezegd op het correctionele proces in Brugge. "Dit komt dus allemaal niet aan bod in het moraliteitsonderzoek", klonk het.

16 reacties

  • Thomas Vuylsteke

    6 jaar geleden
    En toch zal hij een mildere straf krijgen vrees ik...echt sahandalig indien dat zo zou zijn! Met dank aan de "emo-film" gemaakt door echtgenote Verheyen.
  • Dave Staeyen

    6 jaar geleden
    Een schoonvader die denkt dat moorden gerechtvaardigd is omdat zijn schoonzoon, (met akkoord van de dochter en moeder van de kinderen) met zijn gezin wil emigreren naar Australië is volledig fout en wijst op een ongezonde dominantie en ziekelijk narcisme. Het zou een mooie boel worden als alle schoon - moeders en vaders - hun schoonkinderen beginnen te vermoorden omdat ze het niet eens zijn.
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    Het recht in eigen hand nemen mag niet en moord is levenslang de cel in.
  • frieda schaut

    6 jaar geleden
    het is al erg genoeg dat die man vermoord werd, laat de doden toch met rust! en straf de schuldigen!!
  • Mick Mich

    6 jaar geleden
    Iemand vermoorden is not done, zwaar straffen en levenslang de bak in!