EU-commissaris Valdis Dombrovskis.
Volledig scherm
EU-commissaris Valdis Dombrovskis. © EPA

Europa houdt piste open voor nieuwe wetgeving op cryptomunten

De Europese Commissie onderzoekt of er nieuwe Europese wetten moeten komen om de handel in virtuele munten in goede banen te leiden. Dat heeft vicevoorzitter Valdis Dombrovskis vandaag aangekondigd. Europa moet mee met haar tijd, maar wel met aandacht voor de risico's, vindt hij.

5 reacties

  • FRANK WILLEMS

    6 jaar geleden
    Heeft Europa zich niet mee te moeien valt niet on hun Bevoegdheid .
  • Glenn Ohst

    6 jaar geleden
    EU kan niets doen geen enkele wet is legitiem op het web.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Wat hen en de bankiers vooral een zorg is dat het geld niet langs hun zakken passeert. En daar zijn ze nu samen oplossingen voor aan het zoeken... Het is wachten tot cryptocurrencies echt doordringen tot online betaalplatformen, met een heel kleine of geen handelingsfee en een volledig gedecentraliseerde exchange.
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    de EU wil vooral greep houden over de monetaire wereld. Dat is hun betrachting. Dan hebben ze ineens ook alle burgers in hun grip. Zo zit dat in elkaar. Dan kunnen ze eenieder zomaar met een druk op de knop op droog zaad zetten, zoals de test in griekenland uit de koker van dijselbloem heeft aangetoond. In het geval de banken nog eens aan onze centen willen zitten. Dààr is het hen vooral om te doen. Al de rest is fake!
  • michael glingani

    6 jaar geleden
    In goedde banen laat me niet lachen. Jullie verliezen maandelijks miljoenen omdat ze naar de crypto gaan. En nu willen de europeese banken hun graantje meepikken. Zielige geldgraaiers.