© Jef Habex

Heidebloemke zet vooroorloogse gemeenteraadsverkiezingen in de kijker

In oktober gaan de gemeenteraadsverkiezingen door. Reden genoeg voor de vzw Heemkring Heidebloemke om in het laatste nummer van het tijdschrift aandacht te besteden aan de vooroorlogse gemeenteraadsverkiezingen in Genk.

Jef Habex

Dat er toen ook forse propagandataal werd gespuwd, bewijst het artikel over de verkiezingen tussen de twee oorlogen. Verwijten heen en weer, van de ene partij naar de andere, zonder schroom voor overdrijvingen. Toestanden in de gemeenteraadszaal die aan verbeelding niks te wensen overlieten. De raadszaal was ooit als een museum ingericht, zoals op bijgaande foto te merken is...

In de ondertussen al 77ste jaargang van Heidebloemke gaan verschlilende auteurs weer in op tal van aspecten uit het Genkse verleden. Niet alleen de verkiezingen komen uitgebreid aan bod, maar ook het bezoek van de Joodse mevrouw Bikalis aan Genk en enkele menselijke verhalen van oude Genkenaren worden uit de doeken gedaan. Ook de geschiedenis van Hengelhoef staat in de kijker en oude, vergeten foto’s doen het Genk van weleer herleven.

De Heemkring staat open voor allerlei artikels. Genkenaren die boeiende verhalen kennen, zijn meer dan welkom. Ook foto’s van vroeger die nu misschien op zolders liggen te verkommeren, kunnen een nieuw leven krijgen dankzij de Heemkring.

Een abonnement op Heidebloemke kost 25 euro. Om de twee maanden verschijnt een nieuw nummer. Inlichtingen: heemkring@heidebloemke.be of telefonisch 089 65 35 95.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer