EPA
Volledig scherm
© EPA

Ecclestone laat F1-wereld daveren: "Ferrari-topman heeft al gesprekken gevoerd om alternatief kampioenschap op te richten"

Formule 1Volgens Bernie Ecclestone is het Ferrari menens. De Italiaanse renstal heeft écht plannen om de Formule 1 in zijn huidige vorm te verlaten. "En hun topman is niet het type dat eerst allerhande zaken verkondigt om ze vervolgens niet uit te voeren", weet de voormalige eigenaar van de koningsklasse in de autosport. 

12 reacties

  • Jef Pauwels

    6 jaar geleden
    Binnen 15 jaar is F1 volledig passé. Formule E wordt de toekomst! Wedden? Alle merken gaan electrisch. Waarom zouden ze nog atmosferische motoren ontwikkelen?
  • Ferdinand Nuyts

    6 jaar geleden
    Een race met pit poezen, anders zitten die zonder werk.
  • Fabrizio Michiels

    6 jaar geleden
    Er hebben al dames in de F1 meegereden.. zoek maar eens op. Haha een lachertje
  • Wesley Chadli

    6 jaar geleden
    Er is een reden dat vrouwen niet rijden in de F1 (wel bijvoorbeeld bij Nascar). De G krachten zijn namelijke dermate hoog dat je fysiek heel sterk moet zijn. Mochten ze toch in deze F1 machines willen rijden, vallen ze flauw na een rondje of 10.
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Het huidige F1 heeft aanpassingen nodig. Ik zou graag 24-30 wagens op de grid zien met 6-8 motor constructeurs. Maar motorleveranciers en meer wagens lijkt me het best voor concurrentie. Ook minder regels want je mag nauwelijks iets aan de wagen veranderen. Een kampioenschap enkel voor vrouwen NEE. In autosport is er geen voordeel door geslacht, vrouwen moeten gewoon concurreren en sneller zijn dan mannen.