© Instagram

Vrouw Jamie Oliver onder vuur om post-babylichaam

Jools Oliver (41), de vrouw van de Britse tv-kok Jamie Oliver, ziet er een maand na de bevalling van hun vijfde kindje alweer superslank uit. Dat bewijst ze met een foto waarop ze een nieuwe broek toont die naar eigen zeggen ‘bijna past’. Nu had ze wel niet verwacht dat het kiekje een storm van kritiek zou veroorzaken.

vwh

Jools, die begin augustus beviel van zoontje River Rocket, krijgt naar haar hoofd geslingerd dat ze met de foto enorm veel druk legt op vrouwen die net mama zijn geworden. Vooral één vrouw neemt het haar kwalijk dat ze deze foto heeft gedeeld. “Elke dag observeer ik mijn gewicht en foto’s van vrouwen die van nature zwangerschapskilo’s verliezen helpen me niet. Zou je niet beter met je kind bezig zijn dan aan de wereld te tonen hoe snel je in je broek kan? Hoe moet dit andere kersverse mama’s nu een hart onder de riem steken”, reageert ene Yasmin onder het kiekje.

Haar commentaar raakte een gevoelige snaar bij Jools, want ze zette de volger meteen op haar plaats. “Dit gaat over de broek. Ik dacht zelfs niet aan mijn gewicht. In hemelsnaam: ik moet nog veel kilo’s kwijtraken. Mijn T-shirt verstopt veel”, antwoordde ze. Ook vrienden van de bekende moeder verdedigden haar. “Jools is prachtig en een toegewijde mama. Ik ben zeker dat jij dat ook bent. Het leven is geen wedstrijd en het heeft geen zin om iemand met de grond gelijk te maken. We moeten elkaar steunen - in goede en kwade tijden”, reageerde Emma Abrahams.

Nadia Narain, de vriendin van Jools die de foto maakte, liet ook van zich horen. “Kalmeer toch eens. Jools moet toch niet verbergen dat ze een prachtige vrouw is en er fantastisch uitziet na de geboorte. Ze heeft goede genen en heeft een perfecte band met haar zoontje.” In de reacties komen nog verontwaardigde commentaren terug, maar veel fans vinden het ook gewoonweg super dat Jools na haar vijfde bevalling snel de oude is en hebben alleen maar bewondering voor haar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER