Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

24-urenstaking bij socialistische vakbond legt openbaar vervoer, gevangenissen en onderwijs lam

BinnenlandDe socialistische overheidsvakbond ACOD staakt vandaag tegen de plannen van de regering-Michel over de zware beroepen. Het gaat om een intersectorale actie, maar vooral het openbaar vervoer is verstoord. Ook op een hele reeks andere plaatsen (scholen, gevangenissen, havens, administraties...) kan er hinder zijn. Er zijn ook militantenacties gepland in Brugge en Doornik. Een overzicht van de hinder.

181 reacties

  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    De socialistische vakbond bewijst vooral andermaal dat de regering goéd bezig is. Ons pensioen (voor iedereen) ziet er steeds maar geruststellender uit in de toekomst. Het was vijf voor twaalf.
  • emiel Clarijs

    6 jaar geleden
    Als ze nu eens evenveel energie moesten steken om de politieke stal op te kuisen, wij zijn als Belgie Wereldrecordhouder aan regeringen, parlementen en graaiende politici (het enige zwaar beroep) dan zou er geld zijn om iedereen een degelijk pensioen te geven.
  • Daniel Wouters

    6 jaar geleden
    Zolang er discriminatie blijft bestaan betreffende het gigantische pensioenverschil tussen werknemers uit de privé en ambtenaren,kan men onmogelijk de ACOD vakbond ernstig nemen,bereken gewoon eens de gewerkte dagen en vergelijk en je ben er snel achter wat een zwaar beroep is,of beter een werknemer die veel gewerkt heeft.
  • Pascal Matthys

    6 jaar geleden
    Mijn vriendin moest gisteren naar een sollicitatiegesprek. Normaal met de tram maar die reden niet. Dus, taxi genomen: 2 x 38 EUR. Bedankt sossen.
  • Erik De Boeverie

    6 jaar geleden
    Als iedereen braaf alles slikt schaft de huidige regering het pensioen nog af... Staken en betogen is de boodschap. Niet verzwakken!