© svl

Kenyo (19) doet oproep na geweld op fuif: “Wie zag hoe ik in elkaar geslagen werd?”

Kenyo De Graef (19) zoekt getuigen van een gewelddadig incident op een fuif in Opdorp vorig weekend. De jongeman uit Sint-Gillis-Dendermonde incasseerde er rake klappen en hield daar een gebroken neus aan over. “Maar zelf herinner ik me daar niks meer van.”

Stef Van Overstraeten

Kenyo De Graef ging zaterdagavond naar een fuif in een zaal op de Dries in Opdorp. “In de toiletten werd ik geslagen”, vertelt hij. “Ik herinner me daar niets meer van, ik had zelf ook wel wat gedronken. Meer dan anders, dus het kan zijn dat ik zelf op de één of andere manier aanleiding heb gegeven tot de vechtpartij, ook al zit dat niet in mijn aard. Maar dan nog, dat betekent uiteraard niet dat ze met z’n vijven of zessen op mij mogen beginnen te kloppen. En dat deden ze op een plaats waar niemand goed kon zien wat er gebeurde.”

Kenyo was op de fuif samen met een vriend. “Maar die heeft niets gezien, ik ben alleen naar het toilet gegaan. Hij heeft wel gezien dat de security me naar buiten heeft gedragen. Er is dan een ambulance gebeld en ik ben naar de spoedafdeling van het ziekenhuis in Dendermonde gebracht. Achteraf hoorde ik dat er vijf of zes gasten zijn gaan lopen na het incident.”

Gebroken neus

Het verdict in het ziekenhuis: een gebroken neus. “Dat is erg, maar het had nog erger kunnen zijn. Want Kenyo heeft een aangeboren afwijking waardoor hij sneller kans maakt op een hersenbloeding dan andere mensen”, vertelt zijn mama Alexandra Lauwers.

“Gelukkig is het zover niet gekomen. Toch vinden we dat meningsverschillen niet met de vuisten moeten beslecht worden. Dit is gewoon een laffe daad. We willen dat de daders zich kenbaar maken, zodat we allemaal weten wat er aan de hand is.”

Kenyo doet nu een oproep in de hoop dat getuigen of de daders zelf zich melden bij de politie van Lebbeke-Buggenhout of Dendermonde. “We dienden al een klacht in tegen onbekenden. Iedereen moet erop attent gemaakt worden dat zoiets niet kan. Mijn zoon hoeft geen watje te zijn, maar vechten, dat heeft hij nog nooit gedaan”, vertelt mama Alexandra. “Hij zal altijd de eerste zijn om een geschil uit te praten of iemand die te veel gedronken heeft naar huis te brengen. Hij studeert orthopedagogiek en leert onder meer hoe conflicten behandeld moeten worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER