© Wim Kempenaers

Werkstraf en schadevergoeding voor scout die voor de grap broek van vriend in brand stak

Sander L. (26) is door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een werkstraf en een schadevergoeding voor een uit de hand gelopen grap waarbij hij samen met een andere scout de broek van hun vriend in brand hadden gestoken.

vdaa

Tomas Verduyn (21) uit Hoevenen (Stabroek) was in maart 2016, tijdens een zogenoemde inleefweek met zijn scouts Sint-Hubertus, in slaap gevallen toen twee medeleiders op het idee kwamen hem weer wakker te maken. Ze goten lampolie op het achterwerk van Tomas en staken dat in brand. De jongeman lag zes weken in het ziekenhuis met derdegraadsbrandwonden en onderging vier operaties.

Sander L. werd dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een boete van 1.200 euro met uitstel. De procureur had een celstraf van vier jaar gevraagd. Zijn kameraad Sebastiaan S. werd vrijgesproken.

“Ik denk dat de rechtbank de zaak tot haar juiste proportie herleid heeft. Zonder de feiten te willen minimaliseren, blijft het natuurlijk een uit de hand gelopen domme grap. Mijn cliënt wist niet wat zijn vriend van plan was en kon ook niet meer ingrijpen, want het was toen al te laat. Hij had geen schuld aan dit verhaal”, zegt advocaat John Maes, die Sebastiaan S. verdedigde.

Slachtoffer Tomas V. kreeg 28.986 euro schadevergoeding toegekend en de rechtbank stelde een deskundige voor hem aan. Zijn ouders kregen 2.705 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER