"Het ging over arbeidsmigratie"

Open VLD-Kamerlid Luk Van Biesen heeft in "Terzake" nog eens herhaald dat hij zijn collega Meryame Kitir (SP.A) niet heeft willen beledigen door te zeggen dat ze terug naar Marokko moet gaan. Van Biesen zei dat hij het over arbeidsmigratie had en dat zijn uitspraken zeker niet tegen Kitir persoonlijk waren gericht.

Bij haar tussenkomst voor de Kamer had Kitir gezegd dat de werknemers van Caterpilllar geen werk meer zullen vinden en gedoemd zijn een uitkering te krijgen. "Toen zij terugkwam naar haar plaats heb ik haar duidelijk gezegd dat haar verhaal niet klopt", zegt Van Biesen. "Als die werknemers tot de meest performante ter wereld behoren, dan zullen zij aan de slag geraken, ofwel hier in ons land ofwel ergens anders in de wereld, bijvoorbeeld in Marokko of Turkije", stelt Van Biesen.

"Ik heb helemaal geen sneer gegeven naar mevrouw Kitir, maar gewoon een statement willen maken dat arbeidsmigratie zeker iets zal zijn dat zich in de toekomst meer en meer zal voordoen", zegt Van Biesen.

Ik heb niet gezegd "Ga terug naar Marokko" en ik moet zeggen dat dergelijke woorden helemaal niet tot mijn woordenschat behoren. Ik heb het inderdaad over Turkije en Marokko gehad, dat was een stommiteit, ik had dat beter niet gedaan", geeft Van Biesen toe. "Als mevrouw Kitir, en samen met haar een heleboel andere parlementsleden, dat verkeerd begrepen hebben, dan wil ik mij verontschuldigen voor dat verkeerd begrijpen, maar ik heb dat zeker niet gezegd."

Meest gelezen