Tomas Verduyn (21).
Volledig scherm
Tomas Verduyn (21). © rv

Geen 4 jaar cel, maar werkstraf voor scoutsleider die als grap achterste van slapende vriend in brand stak

Een scoutsleider heeft een werkstraf van 100 uur gekregen omdat hij “voor de grap” de broek van een slapende vriend in brand had gestoken. De jongen raakte tot in de derde graad verband aan zijn achterwerk en houdt blijvende letsels over aan de foute grap. De procureur had maar liefst 4 jaar cel gevorderd tegen de scoutsleider.

17 reacties

  • Mia Verhulst

    6 jaar geleden
    Ik begrijp niet dat iemand die “leider” is, de gevolgen van zo’n “grap” niet kan inschatten. Op die leeftijd moet je dat toch kunnen...
  • ringo van der pulst

    6 jaar geleden
    Dat het een ongeluk is dat staat vast.Ik heb hier ook kinderen in de jeugdbeweging.Maar hoever gaat deze man zijn schuldgevoel?Niet ver al je het mij vraagt.Dat ze fouten maken is normaal maar ze moeten dan ook niet weglopen als het fout gaat.Als je in de leiding gaat ben je meestal wel al rond de achttien mensen.Anfin,het zal wel koelen zeker.
  • Dirk Hermans

    6 jaar geleden
    Nog steeds groepsleider bij de scouts.... Onverantwoord en niet respectvol tov slachtoffer, een schande als je het mij vraagt.
  • Pieter Werlo

    6 jaar geleden
    "wij haalden vroeger ALTIJD grappen uit met elkaar, daar hadden wel honderd ongelukken uit kunnen komen, dat is opgroeien." U schijnt de ernst van die verwondingen nogal te onderschatten. Gelukkig groeien de meeste mensen op zonder anderen een invaliditeit van 10 procent te bezorgen.
  • mieke jansens

    6 jaar geleden
    in de psychiatrie ermee