Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Zijn onze gedachten nog veilig?
Wetenschappers kunnen via kunstmatige intelligentie zien wat jij ziet

WetenschapKunstmatige intelligentie kan veel, maar niemand kan door jouw ogen kijken. Althans, dat zou je denken. Een team van neurowetenschappers van the University of Toronto Scarborough heeft een manier ontdekt om te reconstrueren wat mensen zien. Via een combinatie van kunstmatige intelligentie en hersenscans kunnen wetenschappers met andere woorden zien wat jij ziet. Dat blijkt uit een studie gepubliceerd in eNeuro.

12 reacties

  • Serge Gordts

    6 jaar geleden
    Zo'n vaart zal het niet lopen.
  • Johnny L Verhoeven

    6 jaar geleden
    Het wordt wat rooskleurig voorgesteld. Het is niet dat men wat je ziet kan tonen op een computerscherm. Door de hersenactiviteit waarvan men het bijbehorende beeld kent te vergelijken met de activiteit van het niet gekende beeld, kan een groep van specialisten min of meer uitmaken naar welk beeld er gekeken wordt.
  • Bob De Visser

    6 jaar geleden
    Kijk naar SF-films , het concept , ontwikkeling en presentatie ervan is een profetie van wat komen gaat . Technologisch en medisch gezien een fantastische vooruitgang , maar helaas is er ook duistere en machtsgeile weerklank . Willen we met zijn allen echt in zulke wereld leven ???
  • Liam Deburghgraeve

    6 jaar geleden
    Iets zien heeft niets te maken met gedachten.
  • Leo Vandevoorde

    6 jaar geleden
    In Vlaanderen hebben ze toch geen privacy nodig, de brave Vlaming heeft toch niets te verbergen!