REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Kamercommissie Financiën keurt 'cash for car' goed, maar zal de maatregel Belgisch fileprobleem ook echt helpen oplossen?

De Kamercommissie Financiën heeft vanmorgen het wetsontwerp rond de mobiliteitsvergoeding, beter bekend als 'cash for car', goedgekeurd. Volgens een voorzichtige schatting van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) zou de maatregel het Belgische wagenpark met 15.000 wagens kunnen verminderen. Er zal een evaluatie volgen.

29 reacties

  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Ze gaan een goedkopere auto pakken en zo extra loon uitkeren. Snapt toch iedereen dat dit gebeurt.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    @Chris Vandeneede ,komaan man ,als je MAAR 35km van je werk woont ,neem dan de fiets dan ben je er sneller dan 3 a 4 uur,schande dat je zoiets durft te schrijven en waarschijnlijk ,nee zeker, zijn er zo duizenden van Uw soort die dagelijks de wegen laten dicht slippen voor zo'n onnozele afstand.Koop je een electrische fiets of snorfiets en je bent op 1 uur op je werk.
  • Chris Vandeneede

    6 jaar geleden
    Ik geraak niet op mijn werk zonder auto, tenzij ik 3 tot 4 u per dag onderweg ben voor 35 km. Dat industrieterrein in Zaventem is er al meer dan 30 jaar, maar openbaar vervoer? Mijn auto kan de weg niet af, of het nu een bedrijfswagen is of mijn eigen auto, dat maakt geen verschil. Goed bezig.
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Er is één antwoord op de vraag of dit het fileprobleem zal oplossen : Neen.
  • jean petermans

    6 jaar geleden
    wat men ook doet, het fileprobleem zal niet opgelost geraken, immers we hebben zowat alles gecentraliseerd in de driehoek Antwerpen, Brussel, Gent.