Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Alpen kreunen onder Siberische koude en zelfs sneeuw aan Côte d'Azur, koudegolf eist zware tol: al 19 doden

Een koudegolf heeft Europa van de Baltische kusten tot de Middellandse Zee in zijn greep. Op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze, was het in meer dan honderd jaar nooit zo koud: min 30,5 graden. Ook in de Alpen is het bibberen met temperaturen tot min 32 graden. Wie de warmte wil opzoeken aan de Côte d'Azur, is eraan voor de moeite. Maar de extreme vriestemperaturen eisen ook hun tol: minstens 19 mensen zijn sinds afgelopen vrijdag  door de koude omgekomen.

40 reacties

  • Kevin Buekenhoudt

    6 jaar geleden
    Ocharmekes toch. Dit is nog maar een dag of 3-4 aan de gang ze. Stel u direct eens een week of 3-4 op die manier voor. Dàt is pas winter, en hoort het niet zo te zijn? Alleen die gure wind, die is er soms wel wat over... maar de kou, vriezen, winterzonneke, er mankeert alleen nog sneeuw...
  • Lieve Vandamme

    6 jaar geleden
    Sanne Vermeulen, hier is het toch nog niet zo erg als in vele landen, nietwaar? Er ligt geen sneeuw, , ja, wél koud, maar gezond weer!!! En nijn mijn jeugd gingen wij buiten spelen , gingen , glijdend op de straatplassen, kilometers te voet naar school, maar nu zijn kinderen "serreplantjes" geworden!!!
  • Henk Heumen

    6 jaar geleden
    Siberische kou en in Nederland springt jong en oud op de schaats, is maar net hoe je er mee omgaat. Wordt vanzelf weer lente en naar ik hoop rap. Zijn ergere dingen waar je je druk om kunt maken
  • Sanne Vermeulen

    6 jaar geleden
    Overal hebben de schoolgangers vrij en hier in België moeten ze naar school
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Eerst stierven alle bossen door de zure regen. Nadien zou alle leven hier levend verschroeid worden door het gat in de ozonlaag. En nu gaat iedereen verzuipen doordat de zeespiegel met 7 meter gaat stijgen. Volgens mij ga ik al die indianenverhalen nog makkelijk overleven en kunnen navertellen aan mijn achterkleinkinderen.