De Duitse federale rechtbank effende vandaag het pad voor een verbod op vervuilende dieselwagens in stadscentra.
Volledig scherm
De Duitse federale rechtbank effende vandaag het pad voor een verbod op vervuilende dieselwagens in stadscentra. © AP

Mag je binnenkort Duitse steden niet meer binnen met je dieselwagen? Rechter laat verbod toe

De Duitse federale administratieve rechtbank vindt een verbod op vervuilende dieselwagens in stadscentra geen probleem. Twee lagere rechtbanken hadden de steden Stuttgart en Düsseldorf tot zo'n rijverbod in bepaalde straten gedwongen om de uitstoot van stikstofdioxide in te perken. Verwacht wordt dat er snel dieselverboden komen in een aantal steden. De Duitse regering verwacht dat ze er met haar plannen voor een properdere lucht in steden voor zal kunnen zorgen dat het niet moet komen tot massale dieselverboden. Dat heeft bondskanselier Angela Merkel in Berlijn gezegd.

38 reacties

  • Pieter De Ruyter

    6 jaar geleden
    Begin met te wonen waar je werkt.
  • Jan Wuyts

    6 jaar geleden
    Hebben al die steden voldoende bewaakte parkeerplaatsen aan de rand en perfect georganiseerd openbaar vervoer om al die bestuurders (toeristen inclusief) naar het centrum te brengen? En kan je vanuit die parkeerplaatsen snel terug naar huis? Bvb een stad zoals Munchen, zie je het al gebeuren? De Duitsers kennen iets van organiseren, maar toch... gespreid over enkele jaren ja, maar zo bvb binnen één jaar??
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Begin toch een hals te krijgen stilaan ,wat is er aan een moderne euro 5-6 diesel meer vervuilend aan dan old timers bijvoorbeeld.Met de dag zie ik meer en meer van die oude bakken in 't verkeer opduiken en is blijkbaar geen probleem,betalen al geen taks vervuilen erop los en dat is ok ,maar rij je met de laatste nieuwe diesel ben je een moordenaar.
  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Dus beter geen groot bedrag meer uitgeven aan een auto, voor je het goed beseft zit je met een financiële kater en kan je je recent aangeschafte auto opstoven, kijk dus voor het goedkoopste autootje dat je kunt krijgen, eventueel met een paar toebehoren, vandaag de diesel, binnen korte tijd de benzineauto en daarna vitten op de restafval van de niet meer bruikbare accu's. Ze veranderen om de haverklap van gedacht en blijken eens te meer totaal onbetrouwbaar, in alles.
  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    Wat een hoop verzinsels om in onze zakken te zitten, als het om het milieux gaat, waarom word hier nooit met een woord gerept over LPG al wat uit je uitlaat komt is water das te zuiver en te goedkoop zeker, en een hybride daar blijft het ook stillekes rond groener dan groen waar blijf je nu