© Photo News

Neuroloog uit Topdokters: “Hardy is lustmoordenaar geworden door medicatie tegen Parkinson”

Volgens neuroloog Chris Van der Linden, die eerder al te zien was in het televisieprogramma Topdokters, heeft het gedrag van Hardy en de moorden die hij pleegde, alles te maken met de bijwerkingen van de medicatie tegen de ziekte van Parkinson.

Maaike Floor

Dat kwam hij dinsdagmiddag uitleggen in de assisenzaal. “Het komt niet door de Parkinson dat Hardy zo veranderde, maar wel door de ‘impulscontrolestoornis’ die wordt uitgelokt door de medicatie.

“Dat gebeurt maar bij een kleine groep, meestal mannelijke patiënten die de ziekte op jonge leeftijd hebben gekregen en al een voorgeschiedenis hebben van depressie en verslavingen. Dat kan in extreme gevallen leiden tot sadomasochisme, voyeurisme, verkrachting en lustmoorden. We zien ook dat die mensen vaak obsessief met hobby’s bezig zijn en zichzelf verwaarlozen. Hardy was obsessief bezig met zijn drones en telegeleide auto’tjes en zijn huis was een chaos”, zei dokter Van der Linden. “Wat dat betreft klopt het beeld dus ook.”

Volgens de neuroloog lijdt Hardy aan een ernstige vorm van de impulscontrolestoornis, wat leidt tot gedragsveranderingen. “De versie van Hardy zou tijdens dit proces, de voorafgaande verhoren en het college van deskundigen niet serieus genomen moeten worden”, stelt hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER