De politie sluit de straat langs een moskee in Londen af nadat een man er afgelopen zomer met een busje op een groep mensen inreed.
Volledig scherm
De politie sluit de straat langs een moskee in Londen af nadat een man er afgelopen zomer met een busje op een groep mensen inreed. © AFP

Hoogste Britse terreurbestrijder: "Dreiging van extreemrechtse terreur neemt toe en is belangrijker en uitdagender dan publiek denkt"

Extreemrechtse organisaties in het Westen gaan steeds meer en nauwer samenwerken. "Het maakt momenteel een belangrijk deel uit van de terroristische dreiging”, stelt een hoge Britse terreurbestrijder.

21 reacties

  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    dat zijn mensen die stammengeweld beantwoorden met ander stammengeweld en eerlijk gezegd hadden we dat al veel eerder moeten doen tegen bepaald ongedierte dat hier komt parasiteren en voor de rest enkel lawaai komt maken ...we weten allemaal wel wie...
  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    Als het volk steevast genegeerd wordt door z'n leiders, komt dat volk uiteindelijk in opstand, wat zich vooral vertaalt in een zoektocht naar andere leiders/politici. Heel normaal en logisch, het volk mort. Hoog tijd dus dat de zelfgenoegzame extreemlinkse koppen uit het zand gehaald worden.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Dat is wat we niet moeten hebben en moeten we al het mogelijke doen om extreem rechts de wind uit de zeilen te nemen. Het zijn spijtig genoeg mensen zoals Merkel die met een te laks beleid tegenover ander extremisme die rechts extremisten terug op de kaart zetten. In de UK is de overheid zeer tolerant tegenover Salafisten en Wahabisten die eigenlijk ook een soort fascisten zijn maar dat mag blijkbaar niet gezegd worden omdat het onder de dekmantel van een godsdienst is.
  • marc le loup

    6 jaar geleden
    hoe zou dat toch komen eh??dan nog in GB met zijn amperrrrrrrrr 3000 000 moslims!tja londen heeft er wel 50%en zelfs een moslim may?? toch niks om ons zorgen om te maken?? Brussel is ook kort aan 50% en zijn er daar problemen?wel eigenaardig de visegrad landen hebben weinig tot geen moslims! geen terreuralarm!!! en rusland heeft helemaal geen vluchtelingen problematic! geen syrier die daar naartoe wil hoe zou dat komen?
  • Gaston Miar

    6 jaar geleden
    Zover zal het nog komen. De mensen zijn het stilaan beu. Hoe lang gaat de lakse politiek nog de andere kant blijven opkijken?