Philippe Gilbert had vooral last van zijn ogen.
Volledig scherm
Philippe Gilbert had vooral last van zijn ogen. © VTM Stadion

Koude maakt slachtoffers in GP Samyn: "Ik kan niets meer zien", verbijt Gilbert (tweede) de pijn

WielrennenBibberen en beven werd het voor de renners na aankomst bij de GP Le Samyn. Na bijna vijf uur rond te rijden in vriestemperaturen wilde vooral Philippe Gilbert zo snel mogelijk de warmte opzoeken. "Ik zie niets meer", verbeet Gilbert de pijn.

34 reacties

  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    Als je na 5 uur in die vrieskou op je fiets zit en je wil meteen na de aankomst van geslacht veranderen moeten ze niet veel snijden...
  • glenn wouters

    6 jaar geleden
    Op een paar toppers na verdienen veel renners amper wat een gewone arbeider verdiend. Dus stop met zagen dat ze veel verdienen. Vergeleken met topvoetballers verdienen toprenners een aalmoes. Maar als je ziet welk een luxe leventje een voetballers heeft vergeleken met een renner dan MOET je enkel respect hebben. Simpele vergelijking, het resort waar voetballers zitten tijdens een WK of de "hotels" waar renners in gedumpt worden tijdens een ronde.
  • Chris Cools

    6 jaar geleden
    Eddy, de postbode rijdt geen 40u op zijn fietske en is heel wat beter ingepakt dan die renners. Tegen die snelheden door zulke kou fietsen is immens zwaar, en verdient respect! Net zoals de postbodes dat verdienen.
  • Pieter Martens

    6 jaar geleden
    Het zal wel lekker warm zijn geweest in de VIPruimte.
  • eddy nelen

    6 jaar geleden
    Een postbode moet ook 7u (en soms langer) in de kou zijn ronde doen, en ik weet wel zeker dat ze niet zo veel verdienen als die heren renners die er 5u in moeten rijden , dus zaag niet en blijf dan thuis