© ima

Brandweer rukt uit voor ijspegel en twee brandende containers

De brandweer van Arendonk rukte dinsdagmiddag uit naar de firma Dibo op de Hoge Mauw in Arendonk. Twee containers achteraan op het terrein hadden er vlam gevat. Eerder op de dag moesten de spuitgasten al een grote ijspegel verwijderen onder het ecoduct in Mol-Postel.

Ivo Meulemans

De Arendonkse brandweer werd om 12.43 uur opgeroepen voor een ‘industriebrand’ op het industrieterrein Hoge Mauw. Bij aankomst stonden bij de nv Dibo twee containers in brand. Het personeel had nog geprobeerd om zelf de vlammen te doven, maar dat lukte niet.

“Het ging om een container met afval van ongeveer 1,40 meter hoog en container voor papier en karton van 2 meter hoog. De brand ging gepaard met hoge vlammen”, zegt Marc Van Mechelen, postoverste in Arendonk. “We hebben de vlammen gedoofd met water en schuim.”

De oorzaak is zo goed als zeker zelfontbranding. “Vermoedelijk is er in de afvalbak een chemische reactie ontstaan en zijn reinigingsproducten en oliën beginnen branden”, zegt Van Mechelen. “In de buurt van de hydrant hebben we het water weggeveegd en vervolgens zout op de weg gestrooid.”

De brandweer was dinsdagochtend rond 9.10u al uitgerukt naar het ecoduct in Mol-Postel. Daar hing een grote ijspegel gevaarlijk boven de E34. De pegel werd verwijderd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER