unsplash
Volledig scherm
© unsplash

Van vaker plassen tot calorieën verbranden: dit gebeurt er met je lichaam als het zo koud is

Afgelopen nacht was de koudste van dit seizoen en ook de komende dagen wordt het nog kouder door de ijzige oostenwind. Hoe reageert ons lichaam op extreme koude? Zeven veelvoorkomende neveneffecten van de kou, het ene al iets leuker dan het andere.

5 reacties

  • Jef Vanderpol

    6 jaar geleden
    nog andere zaken. De aders vernauwen, bloedplaatjes klitten samen en zorgen voor een verdikking van het bloed, noradrenaline in het lichaam wordt verhoogd. Resultaat: een grotere kans op een hartaanval wanneer je hartproblemen hebt. opmerking: het fijn stof heeft geen invloed.
  • Marco brilmans

    6 jaar geleden
    @Jozef, ook niet helemaal correct. Voor u en mij misschien wel maar meerendeel niet integendeel. Mensen zijn, tijdens activiteiten, minder dorstig als in de zomer (al kan je beter gewoon hetzelfde drinken als in de zomer).
  • Artuur Lemmens

    6 jaar geleden
    Het vergt energie om je urine in je blaas warm te houden (Stel je voor dat deze zit af te koelen in je onderbuik!). In de zomer is dat zo geen probleem en kan je langer met een volle blaas rondlopen .
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Vaker plassen komt door een teveel aan progesteron. Daarom dat vrouwen sneller kou hebben. Bloed gaat naar de buik, vocht naar de blaas en andere organen.
  • jozef van riel

    6 jaar geleden
    Vaker plassen is toch simpel! Je zweet veel minder bij koud weer terwijl vochtinname ongeveer hetzelfde is!!