Wat sociale mix betreft, gaapt er een grote kloof bij de Antwerpse secundaire scholen. Dat blijkt uit cijfers van Onderwijs Vlaanderen.
Volledig scherm
Wat sociale mix betreft, gaapt er een grote kloof bij de Antwerpse secundaire scholen. Dat blijkt uit cijfers van Onderwijs Vlaanderen. © ThinkStock

Sociale mix verschilt enorm in Antwerpse scholen: "Elitescholen lijken doelbewust niet solidair"

Wat sociale mix betreft, gaapt er een grote kloof bij de Antwerpse secundaire scholen. Dat blijkt uit cijfers van Onderwijs Vlaanderen, schrijft de Gazet van Antwerpen vandaag. Opvallend is dat de scholen met een beperkte sociale mix net die scholen zijn die niet wensen deel te nemen aan het online aanmeldingssysteem.

58 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ik denk dat een kansarm kind op de elite scholen tussen de kinderen van welstellende ouders ook niet gelukkig is. De scholen met veel kansarmen moeten meer middelen krijgen die rechtstreeks naar de kinderen gaan, waarom geen gratis lesmateriaal, uitstappen, drankjes enz, terug waarden normen en respect aanleren en respect, de ouders mee verantwoordelijk stellen voor het gedrag van hun kinderen.
  • Yolanda Aleven

    6 jaar geleden
    Elitescholen blijven best bestaan. Zij bieden een solide basis voor de latere, hoogopgeleide artsen, chirurgen, tandartsen, enz. Deze beroepen komen heel zelden uit scholen met een grote sociale mix. Dat is nu eenmaal de realiteit. Toponderwijs zou algemeen moeten zijn. Doch door de verschillende socio-economische achtergronden van de leerlingen is dit gewoon een utopie.
  • Caroline Bex

    6 jaar geleden
    Iedereen mag zijn of haar kind inschrijven in een school naar keuze, of dat nu een concentratieschool of eliteschool is... Dat kan nu elektronisch voor sommige scholen. Voor alle andere scholen is het kamperen aan de schoolpoort, maar waar een wil is, is een weg... ook voor kansarmen en allochtonen!
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Elitescholen is iets uit de middeleeuwen. Onaanvaardbaar in onze huidige tijd. Schaf doodgewoon de subsidies af voor scholen die niet solidair zijn met andere scholen. "Wie de lasten weigert heeft geen recht op de lusten". (bekende rechtse zegswijze).
  • Jef Klabas

    6 jaar geleden
    Het linkse politiek correcte swingt de pan uit ...weg ermee!