Frisbeeërs mogen naar WK (als ze maar genoeg pannenkoeken bakken)

© if

Frisbeeclub Freezzz Beezzz kaapte afgelopen maandag op de Brugse sportprijzen nog de trofee voor Beste Brugse Sportploeg weg. En ook al doet die erkenning deugd, toch zitten ze nog met zorgen. “Want onze WK-deelname, die moeten we uit eigen zak betalen.” En dus zit er maar een ding op: pannenkoeken bakken voor een vlucht naar Cincinnati (VS).

Dieter De Milde en Tim Lescrauwaet

Tijdens een wervelende show werden maandagavond in de Magdalenazaal de Brugse sportprijzen voor 2017 uitgereikt. Elk jaar worden daar traditioneel de Brugse sporters in de bloemetjes gezet die afgelopen jaar een Belgische titel wisten te behalen. In de categorie Sportploeg van het Jaar sleepte frisbeeclub Freezzz Beezzz, met thuisbasis op de sportterreinen van de Gulden Kamer, de titel in de wacht.

Verrassende overwinning

Ondanks hun overwinning in het Belgisch kampioenschap outdoor afgelopen zomer, kwam de prijs toch als een verrassing. “We gaan er immers nog altijd van uit dat frisbee niet bekend is bij het grote publiek, en dus ook niet bij de jury”, zegt voorzitter Boris Van de Loock. “Deze bekroning is een ideale gelegenheid om onze sport in de kijker te zetten.”

De sport wordt beoefend door mannen en vrouwen van elf tot zestig jaar oud. Het doel: de frisbee door middel van passes in de eindzone van de tegenstander krijgen. “Een beetje zoals American football, maar dan zonder de tackles”, lacht Boris. Frisbee wordt trouwens steeds populairder: de club moest zelfs een ledenstop invoeren. “We kunnen niet elke week opnieuw de regels uitleggen. Vanaf juni laten we weer nieuwe beoefenaars toe.”

3.500 euro per persoon

Het behalen van de Belgische titel bezorgde Freezzz Beezzz niet alleen de trofee voor Beste Brugse Sportclub, ze mogen in juli ook naar het WK voor clubs in Cincinnati in de Verenigde Staten. Maar aangezien de spelers zelf alles moeten betalen om hun American dream te laten uitkomen, moeten ze nog ferm aan de bak. “Reis- en verblijfskosten zullen ons een flinke duit kosten”, gaat Boris verder. “We gaan immers met een team van 24 spelers voor drie weken ter plaatse.”

De club organiseert daarom noodgedwongen enkele financiële acties. “We rekenen op 3.500 euro per persoon: inclusief reis, (kleding)materiaal en internationale voorbereidingstoernooien”, zegt Boris. “Om die kosten te dekken, organiseren we binnenkort een spaghetti-avond en later, in mei, een internationaal toernooi.”

Wie de frisbeeboys vanuit zijn luie zetel wil steunen, kan ook gewoon pannenkoeken kopen. Een pakje van vijf euro aanvragen, doe je via de Facebookpagina van de club.

www.facebook.com/freezzzbeezzz

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen