Een Syrisch jongetje helpt zijn broertje met een zuurstofmasker na een veronderstelde chemische gasaanval in Oost-Ghouta in januari.
Volledig scherm
Een Syrisch jongetje helpt zijn broertje met een zuurstofmasker na een veronderstelde chemische gasaanval in Oost-Ghouta in januari. © AFP

VN-experts: "Noord-Korea helpt Syrië met chemische wapens"

Noord-Korea heeft materiaal naar Syrië verscheept dat gebruikt kan worden bij het maken van chemische wapens. Dat meldden Amerikaanse media op basis van bevindingen van VN-experts. Het gaat volgens rapportages om zuurbestendige tegels, kleppen en pijpen. Die laatste zouden gebruikt worden om fabrieken te bouwen waar chemische wapens gefabriceerd kunnen worden. 

11 reacties

  • Rudy Van Schelvergem

    6 jaar geleden
    Nog een geluk dat China en Rusland eerlijk zijn. Wie dat gelooft is bijzonder naïef . Alle wereldmachten denken eerst aan geld verdienen dat is al eeuwen zo en zal zo blijven. Maar liever de VS aan mijn zijde dan China of Rusland. Er zouden er veel janken moest rusland hier baas zijn.
  • Mariette De Meyer

    6 jaar geleden
    dat gelooft toch niemand?
  • Avril Pencée

    6 jaar geleden
    Zal wel weer fake news zijn.
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    fake news en indien het toch waar zou zijn dan toont dit aan dat de Chinezen totaal niet te vertrouwen zijn en dat de VN met de billen bloot staat.
  • Cédric Nuyts

    6 jaar geleden
    whahahah wat een leugens weeral. Amerikaanse propaganda kent geen grenzen er is nog niet eens bewijs van gifgasaanval. wie neemt het nieuws van de Amerikanen nog serieus het is de ene leugen na de andere