© BELGA

Red Flames trappen Cyprus Cup af met duel tegen Tsjechië

De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg begint woensdag (om 12 uur) met een duel tegen Tsjechië aan de Cyprus Cup. Voor de Red Flames vormt het prestigieuze oefentoernooi een ideale voorbereiding op het tweede deel van de kwalificaties voor het WK van 2019 in Frankrijk.

De Flames trekken voor de derde maal naar Cyprus. In 2015 moest de ploeg van bondscoach Ives Serneels vrede nemen met de twaalfde en laatste plaats. Vorig jaar verging het de Belgen, met een zevende stek, beter.

België, 22ste op de FIFA-ranking, werkt in Cyprus vier wedstrijden af. Na de groepduels tegen Tsjechië (28 februari om 12 uur Belgische tijd), Spanje (2 maart om 17 uur) en Oostenrijk (5 maart om 17 uur), volgt op 7 maart een afsluitende kwalificatiematch.

Voor de Flames dient het toernooi als voorbereiding op het tweede deel van de kwalificaties voor het WK in Frankrijk (7 juni tot 7 juli 2019). België staat hierin met drie zeges uit evenveel wedstrijden op de tweede plaats achter Italië, dat de poule aanvoert met twaalf punten uit vier matchen. De twee volgende kwalificatieduels staan begin april op de agenda, met de thuismatch in Leuven tegen Portugal (6 april) en de verplaatsing naar Italië (10 april). Enkel de groepswinnaar stoot door naar de eindronde, de vier beste tweedes (op zeven groepen) spelen barrages.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer