Google beschermt privacy van koe

Het welzijn van dieren ligt technologiereus Google nauw aan het hart. Zeker als het om Google Street View gaat, het programma waarmee je een kijkje kan nemen hoe een bepaalde straat er in het echt uitziet. Om de privacy van een koe in Cambridge te beschermen werd de kop van het beest onscherp gemaakt.

De koe was door de camera's van Google gefilmd aan de rivier Cam in Cambridge. En net als bij de gezichten van mensen die toevallig op de beelden voorkomen is de kop van het dier onscherp gemaakt. Nochtans is op een beeld dat wat verder is genomen de kop van de koe duidelijk te zien.

De man die het merkwaardige beeld ontdekte en via Twitter verspreidde, zei dat "het geweldig is om te zien dat Google de privacy van koeien ter harte neemt".De foto is intussen al duizenden malen gedeeld.

Een woordvoerder van Google liet weten dat de software die de gezichten van mensen automatisch onherkenbaar maakt duidelijk iets te actief was geweest. Maar hij maakte er geen probleem van dat de koe haar vijf minuten van roem kreeg. 

Meest gelezen