© Het Weer

VTM neemt afscheid van weervrouw

VTM-weervrouw Eva Clockaerts (34) wordt nieuwslezer bij Qmusic en Joe. Dat heeft ze dinsdag zelf bekendgemaakt. Clockaerts maakte in 2015 haar debuut als weervrouw bij VTM, maar gaat nu dus een nieuwe uitdaging aan.

dvg, tdl

Eva Clockaerts begon in 2015 als weervrouw bij VTM, nadat ze negen jaar deel uitmaakte van de regie van VTM Nieuws. Voortaan zal ze het nieuws presenteren op radiozenders Qmusic en Joe, twee merken uit hetzelfde huis als VTM. Clockaerts nam dinsdagmiddag afscheid met een ijskoud weerbericht en deze boodschap: “Er wacht mij een uitdaging bij de radio. Ik ga jullie missen en dat meen ik oprecht. En denk eraan: pluk de dag, maar laat nog iets hangen voor morgen.”

“Een nieuwe opportuniteit biedt zich aan”, laat Clockaerts nog weten in een reactie. “Radio is een fascinerend en tijdloos medium, dat ik in mijn studententijd reeds leerde kennen bij URGent. Binnenkort mag ik opnieuw achter de microfoon kruipen. Niet alleen om het weer te brengen, maar ook het nieuws. Ik ga de kijkers missen, maar krijg er even fijne luisteraars bij.”

Voortaan bestaat de weerploeg van VTM nog uit weervrouw Jill Peeters en weermannen David Dehenauw en Frank Duboccage.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer