Calleeuw kwam persoonlijk afgezakt naar rechtbank.
Volledig scherm
Calleeuw kwam persoonlijk afgezakt naar rechtbank. © Mariën

Twee jaar cel en tien jaar beroepsverbod voor gevallen Brugse horecapaus

Het rijk van de gevallen Brugse horecapaus Philip Calleeuw (51) is definitief voorbij. De man werd in de Brugse rechtbank veroordeeld tot een effectieve celstraf van 2 jaar en een geldboete van 80.000 euro. Daarenboven kreeg Calleeuw een beroepsverbod van tien jaar. Alles bij elkaar ontdook de Bruggeling 18,9 miljoen euro aan belastingen.

37 reacties

  • Gina Zutterman Herssens

    6 jaar geleden
    Hij zou langer gestraft moeten worden en meer moeten betalen een uitbuiter dat is het,personeel werkte ferm onder de prijs daardoor dat er mensen aangenomen werden die het hard nodig hadden zo konden ze geen weg op om aan te geven of ze hadden onmiddellijk ontslag zelfs volwaardige uren wilde hij voor de meeste niet inschrijven...moet veel harder aangepakt worden de profiteur(s)
  • Berdine BERDINE JOOS

    6 jaar geleden
    Ik denk dat er geen enkele horecauitbater meer dan 80% aangeeft.
  • peter sikkens

    6 jaar geleden
    Wat deze man gedaan heeft keur ik niet goed maar in België gesjoemeld bijna iedereen . Is iedereen zo eerlijk dan iemand veroordelen kan maar kijk eens in de spiegel mensen . Politiekers mensen met een pensioen uitkeringstrekkers van leefloon of ziekte geld brugpensioen ze werken allemaal wel eens zwart en dat zijn er veel .ken er heelveel .kijk maar eens om je heen dus niet je oordelen en veroordelen iedereen doet het .
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Als je eerlijk je brood verdient dan blijf je een kleine man, sjoemelen is helaas nog altijd het best beloont. Die man wordt nu wel gestraft, maar voor hem is dat gewoon een bijgetelde kost en heeft hij zijn centjes al lang op het droge, denk niet dat hij een flex-job zal nodig hebben.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    18 miljoen gestolen, straf 80.000 euro en 2 jaar cel. Die lacht zich een breuk, binnen minder dan een jaar terug uit de cel en kan hij terugkeren naar zijn gestolen schatten ?