Een gebouw van HNA Group in Peking.
Volledig scherm
Een gebouw van HNA Group in Peking. © REUTERS

Chinees bedrijf gaat wereldwijd mogelijk 100.000 mensen ontslaan

BuitenlandHet Chinese conglomeraat HNA Group staat voor een ontslagronde waarbij 100.000 mensen wereldwijd hun baan verliezen. Dat komt neer op een kwart van het totale personeelsbestand van het bedrijf. 

10 reacties

  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Als in een bedrijf in China de produktie terugvalt met 1/3 dan wordt gewoon 1/3 van het personeel ontslagen zonder enig compensatie. Een rijke elite heeft één miljard goedkope werkkrachten zonder rechten ter beschikking. China is de meest extreme vorm van staatskapitalisme. Er is op dat vlak geen gelijke in de wereld. Daartegenover is Amerika een verschrikkelijk sociaal land t.o.v. zijn werknemers.
  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    @Paul Corvair: China heeft helemaal het Amerikaans virus niet te pakken. Dat is het DNA van China. Kan je weten als je de geopolitiek een beetje volgt.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Ik heb mee altijd afgevraagd hoe China die nooit een cent had plots overal fabrieken steden en bedrijven kon opkopen??? Het antwoord is een staatsschuld van meer dan 450% goed verborgen in allerlei spookinstellingen. Maar dat is geen probleem je moogt daar alles maar dan ook alles om poen te rapen.
  • Paul Corvair

    6 jaar geleden
    Ze hebben daar blijkbaar het Amerikaans virus te pakken. Alles voor de poen geen greintje menselijkheid.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Luc Deville,..inderdaad maar als wij er allen eens voor zorgen om het kiesgedrag in Belgie zo te sturen dat NVA zijn C-4 krijgt,zo kan Bartje De Wever met zijn gevolg naar China verkassen om daar het 'communisme' om te zetten in Reagantijdperk..nog meer misérie aldaar.