Een Belgische paracommando maakt een parachutesprong boven het woestijnachtige Yuma.
Volledig scherm
Een Belgische paracommando maakt een parachutesprong boven het woestijnachtige Yuma. © Defensie (Daniël Orban/Danny Jacobs)

Parachutist van Belgisch leger omgekomen tijdens oefening in Verenigde Staten

Een Belgische parachutist van het leger is gisteravond verongelukt tijdens een oefensprong in Yuma, in de Amerikaanse staat Arizona. Daar trainen sinds 13 februari een kleine 200 Belgische para's. Defensie heeft een onderzoek geopend.

31 reacties

  • Laurent Van De Velde

    6 jaar geleden
    Marine Corps Air Station (MCAS) Yuma is geen trainingskamp maar een basis voor vliegtuigen van het Korps Mariniers, vergelijk het met een luchtmachtbasis, enkel zijn in de VS de Mariniers en de Air Force twee heel verschillende branches van het leger.
  • Tony Heymans

    6 jaar geleden
    Het zijn zeker helden net zoals onze brandweermannen , ambulanciers en zoveel anderen die zich ten dienste stellen voor onze samenleving..Rust zacht jongen...
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    @ Febe Chapin, soldaten offeren hun leven niet voor onze veiligheid maar voor de belangen v/d elite, het zogezegde 'vaderland' ! Het zijn al helemaal geen helden, het zijn goedgelovigen. Maar dat.., dat begrijp je pas als je in het leger hebt gediend . De militaire kerkhoven liggen vol helden, ze waren er allemaal klaar voor en ze zijn allemaal morsdood. Rust in de vrede jongen.
  • Dieter De Maere

    6 jaar geleden
    Erg, vreselijk zelfs véél sterkte aan iedereen die van deze man hield
  • Ka Ka

    6 jaar geleden
    Diane, deze soldaten offeren hun levens voor ons veiligheid. Vandaar dat ze helden zijn. Mijn job verwacht niet dat ik mijn leven riskeer voor mijn land. Deze helden zijn bereid hun bestaan te offeren in dienst voor ons. Wat in deze triestige oefening ook gebeure is. Oefenen en klaar om hun levens voor ons te geven. Dat zijn helden.