photo_news
Volledig scherm
© photo_news

"Tot 15 uur per dag werken": vakbonden schetsen geen fraai beeld over gang van zaken bij spoorwegen

SpoorwegenBij de spoorwegen worden de rusttijden niet altijd gerespecteerd. Dat hebben vertegenwoordigers van de spoorvakbonden aangeklaagd in de Kamer. Leidinggevenden zouden zelfs al gedreigd hebben het brevet van spoormensen, hun "rijbewijs", in te trekken als ze stoppen.

38 reacties

  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    De top werkt ook meer dan 15 uur ? In het restaurant of op feestjes ! De vakbond mag ook eens werken voor de kleine bedrijven . Daar werken ze soms ook meer , maar niet betaald ! En wie weigerd wordt er buiten gepest.
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Jan Boden, op de manier dat ze daar werken is dat niet moeilijk..
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Het is te hopen voor alle negatieve reacties hieronder dat hun kinderen of kleinkinderen niet op een trein zullen zitten als er door gebrek aan concentratie toch een ongeval gebeurt . " Buizingen vergeten "?
  • Herman Cohen

    6 jaar geleden
    Uiteindelijk de bedoeling van deze ultra rechtse economische regering. De beste manier om geen pensioen uit te betalen is dat werknemers creveren voor ze de pensioenleeftijd bereiken. Tot eer en glorie van de aandeelhouders die toch geen euro belastingen betalen. Dubbele winst. Leve het NVA.
  • Andy De Schieter

    6 jaar geleden
    Bij 'overmacht' hoeven de rusttijden inderdaad niet gerespecteerd te worden, dit is zelfs bij wet vast gelegd. Dit is in elk bedrijf zelfs zo. Een klein voorbeeld zijn ziekenhuizen of brandweermannen. Of ga je het huis laten uitbranden omdat de brandweer er slechts een shift van 20 uur op hebben zitten ? Dan is het gewoon doorwerken. Is wettelijk.