De dreigingen lijken nu nog moeilijk voorstelbaar, maar de tijd dat AI-robots volledig geloofwaardige maar niettemin valse video's maken, is nakend.
Volledig scherm
De dreigingen lijken nu nog moeilijk voorstelbaar, maar de tijd dat AI-robots volledig geloofwaardige maar niettemin valse video's maken, is nakend. © AFP

"Artificieel intelligente bots bedreigen de mensheid", waarschuwen experts

AIDe toekomst van de mensheid en de wereld wordt door artificiële intelligentie (AI) bedreigd en er moet dringend meer gebeuren om de mens te beschermen. Dat stellen 26 van 's werelds toonaangevende experts op het domein. Zij schetsen een vreselijk beeld van de wereld in de komende tien jaar, met aanvallen op mensen, onze digitale wereld en politieke systemen.

5 reacties

  • Karen Kiebooms

    6 jaar geleden
    ik ben ondertussen allergisch geworden tegen het woord EXPERT!
  • Jan Dierckx

    6 jaar geleden
    De moderne mens was ook een bedreiging voor de Neanderthalers, dit is misschien de volgende evolutionaire stap? Verdwijnen zullen we toch, hoe je het ook draait of keert.
  • Mike Stevens

    6 jaar geleden
    en dan zal eindelijk de mens, het intelligente wezen, van zijn hoge troon vallen...we zijn nog niet intelligent genoeg om onze eigen fauna en flora te beschermen tegen onszelf maar wel intelligent genoeg om nog intelligentere levensvormen te ontwikkelen...begrijpen wie begrijpe kan
  • Kelly Verlinden

    6 jaar geleden
    Kan niet wachten totdat de zelf rijdende wagens massaal gehackt worden. Eens zien of onze regering dan eindelijk hun verstand eens gebruikt. Een zelf rijdende wagen met die batterijen is een brandbom en een zwaar wapen eens het gehackt is. Wees maar zeker dat het zal gebeuren want er zijn geen controles op de broncode momenteel en lekken zullen snel gevonden zijn.
  • Stavros Kanakaris

    6 jaar geleden
    Gewoon stekker uittrekken. Klaar is kees.