Direct naar artikelinhoud

Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren nieuwste tv-project van Wannes Capelle

Bilall Fallah en Adil El Arbi op de rode loper bij de première van hun laatste film 'Patser'.Beeld ANP

Adil El Arbi en Bilall Fallah zullen voor Vier hoogstwaarschijnlijk de nieuwe tv-reeks Grond regisseren, het eerste televisieproject van Wannes Capelle, Dries Heyneman en Zouzou Ben Chikha sinds Bevergem, zo meldt Knack.

Grond vertelt het tragikomische verhaal van twee jonge Belgen van Marokkaanse origine, die de begrafenisonderneming van hun vader willen moderniseren. In plaats van Belgische moslims na overlijden naar hun herkomstland te transporteren om ze daar volgens de moslimtradities te begraven, besluiten ze heilige grond te importeren. Zo kunnen ze hier, bij hun familie, begraven worden. Een simpel, maar geniaal idee, waarvoor ze helaas geen financiering vinden. Tot zich een malafide investeerder aandient die er extralegale voordelen in ziet.

Producent Lumière kan rekenen op financiële steun vanuit Noorwegen, Frankrijk en Duitsland, en er zou ook interesse zijn van Netflix. Grond zou ten vroegste in 2020 op televisie komen. 

El Arbi en Fallah regisseerden onlangs nog hun derde langspeelfilm Patser. Nu werpen ze zich dus voor het eerst op een televisieserie. Dit echter met een grote 'maar': als er een grote Hollywoodproductie tussenkomt, zullen ze die waarschijnlijk verkiezen.