© rdr

Afsluiting Poststraat

Nadat de gemeenteraad de afsluiting van de Poststraat eenparig goedkeurde kwamen er heel wat klachten binnen bij de gemeente. Daaronder een petitie met een 40 tal handtekeningen.

RDr

MG-fractieleider Jan Schonkeren maakte de vergelijking met de Gazastrook waar men ook grote betonnen blokken gebruikt om wegen af te sluiten. "In de Waterstraat in Meeuwen waren die betonblokken ook niet het grote succes en werden ze weggehaald na opmerkingen en klachten. Niet enkel personen werkzaam in de dienstverlenende sector maar ook tal van inwoners welke in de buurt wonen van de Poststraat zijn ontevreden over de proefopstelling en afsluiting. De voornaamste klacht is de vrij grote omweg die sommige inwoners vandaag moeten maken", zegt Jan Schonkeren (MG).

"Daarbij wordt gewag gemaakt dat de afsluiting van de Poststraat er zou gekomen ingevolge een klacht van slechts twee burgers en dat de impact van de afsluiting a priori onvoldoende kon worden ingeschat. De klachtenbrief van bewoners van de betrokken straten lijkt ons een belangrijk signaal dat moeilijk kan genegeerd worden", aldus nog Schonkeren.

Schepen Marco Goossens (CD&V) neemt alle bemerkingen ter harte. "De aanleiding van de afsluiting is de vraag van bewoners om het sluikverkeer dat deze woonstraten overbelast aan te pakken. De beslissing is op een eerdere telling gebaseerd. Na vier weken voerden we al een nieuwe telling uit. Deze tellingen en snelheidsmetingen blijven we uitvoeren. De evealuatie volgt, zoals door de gemeenteraad beslist, na een jaar. Dan is ook duidelijk welke maatregelen aangewezen zijn en zich eventueel opdringen", besluit Goossens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer