© Photo: Tom Palmaers

Gepeste veertiger slaat oom gebroken neus: parket vordert vier jaar met probatie

Een veertiger uit Heist-op-den-Berg, die zich gepest voelde, haalde met zes stampen in het aangezicht zwaar uit naar zijn oom. Het parket vordert vier jaar met probatie-uitstel.

Ive G. kwam zich op de rechtbank zelf verdedigen. Beklaagde zwaaide zelf met papieren en feiten van een aantal familieleden waarmee hij al jarenlang in ruzie leeft.

De feiten waarvoor G. terecht staat zijn niet niks. “Het was een achtjarig spelend kind dat op 15 april 2017 de woning van het slachtoffer kwam binnen gerend en alarm sloeg. Het kind had gezien dat Marcel G., oom van beklaagde, zwaargewond op de grond lag. Toen Ive G. kort na het incident werd gevat, bood hij verzet. De politie was genoodzaakt om pepperspray te gebruiken om hem in te rekenen”, zei de procureur.

Later zou blijken dat het slachtoffer met zijn hond aan het wandelen was, toen de beklaagde kwam aangereden. “Hij gooide een steen door de ruit van mijn auto. Toen heb ik ‘buiten mijn verstand gehandeld’. Dat geef ik toe, maar dat komt door een opeenstapeling van pesterijen”, bekende Ive G.

Vastgelegd op camera

Volgens de procureur kon de beklaagde moeilijk anders, want de feiten werden door een camera in de buurt vastgelegd. “Daarop is te zien hoe het slachtoffer werd aangevallen, zes maal in het aangezicht gestampt en toen hij probeerde recht te komen heeft G. hem nog twee vuistslagen toegediend. Ik vorder de minimumstraf van vier jaar voor zulk extreem geweld tegen een familielid”, vond de procureur.

De advocaat van het slachtoffer zei dat door een tussenkomst van een buurman die avond erger is voorkomen. “Mijn cliënt liep een neusbreuk op, een barst in de schouder en schaafwonden over zijn hele lichaam. Hij was acht maanden werkonbekwaam en is nog steeds in behandeling. Daarom vraag ik de aanstelling van een wetsdokter.”

De dader betoogde dat hij op basis van artikel 71, ‘dwang gevoeld door de jarenlange pesterijen’, de vrijspraak kon vragen. In ondergeschikte orde is hij akkoord met een autonome probatiestraf.

Vonnis op 28 maart.

LDN

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER