Illustratiefoto Port-au-Prince.
Volledig scherm
Illustratiefoto Port-au-Prince. © James Breeden

Prostituees in Port-au-Prince spreken: "Hulpverleners betalen vijf keer meer voor seks"

Prostituees in de straten van Port-au-Prince herinneren zich nog de toestroom aan klanten in 2010, na de aardbeving. Nieuwe klanten, buitenlandse hulpverleners die tot vijf keer meer betaalden dan de lokale Haïtianen. The Guardian zocht in de hoofdstad van Haïti enkele van die vrouwen op die meestal noodgedwongen hun lichaam verkopen.

17 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Maar welke nationaliteit hebben die hulpverleners ? Wat loopt daar allemaal rond als hulpverlener ?
  • Aaa Aaa

    6 jaar geleden
    ze deedden dus prachtig werk!!
  • Marc Van Den Berghe

    6 jaar geleden
    Hulpverleners moeten ook in den vreemde aan hun trekken kunnen komen. Om te verhinderen dat ze daarvoor de lokale bevolking uitbuiten misschien 'Hoeren zonder Grenzen" oprichten, een extra hulporganisatie die hulp verleent aan hulpverleners overal ter wereld.
  • Dirk De Cock

    6 jaar geleden
    Wat is het verschil tussen superrijken die met geld verworven uit fiscale ontwijking (lees gelegaliseerde fraude) naar de hoeren gaan ? Is ook gemeenschapsgeld,.... Doordenkertje !
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    graag had ik vernomen of dieje dikke grote menheer al uitgeleverd is aan haiti,dat moet in de krant komen wat die meisjes nu nog vertellen wisten we al is ook al geen nieuws meer,maar ik wil als belg dat die vent groot toen ook nu maar is groot moet zijn en uitgeleverd wordt