Beyhan kookt: Zelfgemaakte cannelloni

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze heerlijke zelfgemaakte cannelloni klaar. Smakelijk!

MiGe

Ingrediënten: Voor het deeg: 2 eieren, 200 gr bloem, 1 el olijfolie, zou. Voor het gehakt: 300 gr gehakt, 1 lepel geconcentreerde tomatenpuree, 1 ui, olijfolie, zout, peper. Voor de bechamelsaus: 30 gr boter, 30 gr bloem, 300 ml melk, muskaatnoot,peper, zout, tomatenpuree, geraspte kaas.

Bereiding:

- Zet een kookpot op een matig vuur giet er een beetje olie in. Pel de ui en snipper hem zo fijn mogelijk. Doe de uisnippers bij de olie en bak de uien. Doe het gehakt erbij en roer het regelmatig. Zet het vuur wat zachter. Voeg de tomatenpuree, het zout en de peper toe. Bak het gehakt 10-15 min op een zacht vuurtje (Voeg eventueel een beetje water toe). - Doe de bloem in een kom en doe er eieren en olijfolie bij. Kneed het deeg tot een bal. Doe het deeg in plastic folie en laat het een paar uur in de koelkast rusten. - Gebruik een deegroller om een dunne lap pastadeeg te rollen. Strooi wat bloem over het deeg en rol er met een deegrol over tot het pastadeeg heel dun is (je kan ook de pastamachine gebruiken). Snijd rechthoekige stukken (ongeveer 8 op15 cm) uit het deeg. - De deeglappen moeten gekookt worden in een grote pan met gezouten kokend water gedurende ongeveer 20 à 30 seconden. Als je een lap gekookt hebt, dompel je hem meteen in koud water en laat het geheel uitlekken (een beetje olie voorkomt dat het aan elkaar blijft kleven). - De deeglappen zijn klaar om op te rollen! - Voor de bechamelsaus: smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem eraan toe. Roer door het bloemmengsel tot er een lekkere geur vrijkomt. Schenk de melk in de pot en blijf doorroeren met een garde tot de saus bindt. Kruid de saus naar smaak met zout, peper en muskaatnoot.- Neem een ovenschotel en leg een laagje tomatenpuree op de bodem. Schep 1 el gehakt op de deeglap en rol de deeglap op tot een dikke gerolde gevulde cannelloni en leg deze strak naast elkaar in de ovenschaal - Schep er de bechamelsaus gelijkmatig over heen - Strooi er de kaas over en bak de cannelloni Ongeveer 15 à 20 min op 200 graden Celsius tot ze goudbruin en gaar zijn.

Bekijk de instructievideo!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer